CASE STUDY

BESEDO

Besedo

Ett företag som bygger ett smart system med maskinlärning och algoritmer för att kunna filtrera bort spam och dåligt content från mängden. Besedo kombinerar teknik med mänsklig moderering för att hjälpa communitys (såsom tex Blocket eller Ebay) att bli av med opassande content från sina respektive marknadsplatser.

Vi var med från början när Besedo skulle gå igenom en hel rebranding av sin identitet. Själva brandingen och identitet skapades av Lynxeye Studios med hjälp från oss och hela teamet på Besedo. 

När identitet var på plats (färger, riktlinjer, logotyp, etc) så tog vi projektet vidare och skapade själva designen av hemsidan.

Typ
Design, Koncept

Kund
Besedo

Year
2017

Live
http://besedo.com

besedo-bg

01

Framsidan

Vi började med att designa grunderna för själva framsidan, för att sedan lägga på identiten och jobba med mer detaljer såsom ikoner, etc.

WIREFRAME

wireframe

ITERATIONER AV FRAMSIDAN

versions

SISTA VERSIONEN

frontpage_mini

02

Alla andra screens

Vi designade närmare 30 undersidor för hela projektet, de färdiga versionerna för dessa kan ses nedan.

SCREENS FÖR UNDERSIDOR

03

Ikoner & Illustrationer

Vi jobbade med två olika typer av visuella komplement till texter för att förklara funktionerna som systemet har. 

IKONER

icons

ILLUSTRATIONER

Illustrations

04

Visitkort & övrigt

Vi tog även fram visitkort, utöver att designa själva siten. Visitkorten hade alla den rosa framsidan, men olika motiv på baksidan med varianter av Besedo-logotypen som en geometrisk form. Vi hjälpte även till med övriga små designdelar, typ som anpassning av befintliga system, etc.

biscard_mini

Copyright We Got Edge 2017 - Stockholm Östermalm